18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Šenkýřovo vepřové

Název Množství a jednotka
maso vepřové libové 500 gramů
cibule 1 kus
paprika 3 kusy
rajčata 3 kusy
olej
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Vepřové maso, jak kdo má rád, krkovičku, kýtu nakrájíme na nudličky nebo kostky a prosolíme, opepříme. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prosolené maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou. Přidáme na proužky nakrájenou papriku , rajčata nakrájená na osminky. Vše zalijeme pivem a dusíme do měkka.


 


RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka z mletého masa

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno, na 1 lžíci sádla osmahneme a zasypeme sladkou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...